Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.

Večo naših pravilih za uporabo piškotkov.

Podpora

Hladilniki

Poiščite senčno mesto za hladilnik. Izvajajte redne preglede. Uporabite nov pristop za zamrzovanje živil. Ti nasveti vam lahko pomagajo vplivati na porabo energije vašega hladilnika.

Premislite o tem, kam boste postavili hladilnik:
• Znaten prihranek energije lahko dosežete s postavitvijo vašega gospodinjskega aparata na hladno mesto – izogibajte se postavitvi zraven toplotnih virov, kot so pečice in radiatorji ali neposredna sončna svetloba • Izolirajte svoj hladilnik od stenskih ali talnih toplotnih virov.

Odtaljevanje:
• Redno odtaljevanje ohranja enoto izparilnika čisto in brez debelih plasti ledu, kar omogoča bolj učinkovito delovanje. Ko plast ledu doseže debelino 3-5 mm, je čas za odtaljevanje.

Zapiranje vrat:
• Zamenjajte tesnila na vratih hladilnika, če mislite, da se ta ne zapirajo pravilno.
• S hladilnika pobrišite prah. Kondenzator na hrbtni strani in prostor pod hladilnikom naj bosta brez prahu.
• Poskušajte ne odpirati vrata za dlje časa ali jih odpirati prevečkrat. V hladilnik vstopa topel zrak in povzroča nepotrebno zaganjanje kompresorja.
• Dvakrat preverite, da ni ovir, ki bi vratom hladilnika preprečevale pravilno zapiranje. 

Najprej ohladite:
• Vroča hrana naj se pred shranjevanjem v hladilnik najprej ohladi. Para prispeva k nastajanju ledu v izparilniku. Vendar iz zdravstvenih in higienskih razlogov ne puščajte živil predolgo na sobni temperaturi.
• Odtalite zamrznjena živila v hladilniku. To bo zagotovilo varnejše odtaljevanje in optimalno uporabo hladilne enote.
• Primerna temperatura je v območju 4-5 °C.

Nato zamrznite:
• Živila, ki jih želite zamrzniti (ko so hladna), najprej dajte v hladilnik, šele nato v zamrzovalnik.
• Preprečite nepotrebno nabiranje ledu v zamrzovalniku tako, da daste vsa živila v neprepustne paketke, preden jih daste v zamrzovalnik.
• Primerna temperatura je v območju od -18 °C do -20 °C.

 
Zapri